Kapsalon Haar-zaak.

Beautycentrum Veenendaal

Graag wil ik jullie kennis te laten maken met de producten van FM,

zowel alle dames- en herenparfums, als de PURE HOME.


Deze producten zijn van goede kwaliteit voor een goede prijs.


Waarom meer betalen voor dure parfums, als je dezelfde geuren ook voor een aantrekkelijke prijs kunt kopen bij Federico Mahora.

Wat is FM parfum precies?


FM Parfums zijn parfums met een zeer hoge kwaliteit, maar zonder dure flesjes of verpakkingen. De geuren (geurconcentraten) worden ingekocht bij dezelfde fabrieken waar ook de bekende merken inkopen. Omdat een geur niet te patenteren is, heeft de FM Group de mogelijkheid om dezelfde geuren in te kopen als alle andere bedrijven. De parfums van FM hebben geen naam, maar een nummer. Daarnaast zit elke geur in hetzelfde flesje.


Is het dan nep?


Deze vraag is tamelijk kort te beantwoorden door ons met een nee, uiteraard is FM parfum is niet nep. Maar we zullen het één en ander toelichten waarom FM parfum vaak wel als nep gezien wordt. Het verschil tussen de geuren van FM parfum en de labels van de grote en bekende merken is er op het gebied van de geur zelf niet! Uiteraard zijn er veel verschillen te bedenken zoals, flesje, naam, marketing, de plek waar je het koopt en natuurlijk de belangrijkste factor de prijs.


FM parfum niet nep maar hoe zit dit dan?


Ongeveer 80% van de totale wereldwijde markt in parfum komt vanuit de Duitse fabriek genaamd DROM, deze fabrikant is gevestigd in de buurt van München en fabriceert parfumconsentraten voor heel veel parfum merken waaronder voor de FM GROUP. Geurconsentraten zelf kunnen niet gepatenteerd worden aangezien een geur te persoonlijk is en iedereen hier een andere mening over heeft. Daardoor zijn deze consentraten vrij te kopen door iedere fabrikant, daarentegen zijn de flesjes, namen en design wel vast te leggen met een patent en dat wordt natuurlijk ook volop gedaan door de grote parfummerken wereldwijd.

FM parfum wordt dus van dezelfde consentraten gemaakt als veel andere (bekende) fabrikanten maar het verschil is dat FM bijna alle geuren in dezelfde flesjes stopt, ze de geur een nummer geven in plaats van een naam en dat de FM GROUP geen reclame maakt en dus hiermee erg veel kosten bespaart en dit zie je dan ook terug in de prijs van een flesje parfum.


Is er dan wel een verschil?


Er is wel degelijk een verschil tussen de geuren van de FM Group en die van de bekende merken, er zit namelijk erg veel verschil in de verhouding van het percentage geurconsentraat wat aan ieder flesje parfum wordt toegevoegd.

Bijv. een parfum mag officieel pas een parfum genoemd worden wanneer er minimaal 20% aan geurconsentraat in zit. In nagenoeg alle gevallen kopen we in de winkel van de bekende merken een eau de toilette, hier is minimaal 10% aan geurconsentraat toegevoegd en daardoor een stuk goedkoper. De meest bekende vrouwen parfum kost in het geval van een parfum (20% geurconsentraat) in een 30ml flesje €249,–. gezien de absurd hoge prijs hiervan kopen we massaal de eau de toilette variant welke op een prijs zit van plus minus €79,– voor 50ml. FM Group heeft ook een Feromoon lijn. Bij deze Feromoon lijn is een minimale toevoeging geurconsentraat van 20% en dit in de meeste gevallen voor een prijs van rond de €20,–. Nogmaals in de kwaliteit zal er onderling geen verschil zitten maar de dure marketing, huisvesting, klantbeleving en patentkosten dragen natuurlijk bij aan een groot prijsverschil.


Verschillende lijnen


Zoals je misschien al hebt gezien, zijn er van sommige FM parfums (met hetzelfde geurnummer) verschillende varianten te bestellen. Hieronder vind je een overzicht met alle FM parfum varianten.


FM Pure parfums – Vroeger bekend als de Classic collectie. Voor zowel dames als heren zit hier 20% geurconcentraat in.

FM Intense parfums – Vroeger bekend als de Hot collectie. Voor voor dames 30% geurconcentraat en heren 24% geurconcentraat.

FM Pheromone parfums – Zelfde als een Pure parfum (20% geurconcentraat), maar met als extra toevoeging het stofje feromoon.


Ben je nou ook nieuwsgierig geworden naar de heerlijke geuren van Federico Mahora, kom gerust langs in de kapsalon om te ruiken welke geuren er allemaal zijn.


Hier is een map aanwezig met zo'n 150 samples, wie weet zit jouw geur er ook tussen.